TEOG 2.Dönem Sınav Tedbiri İşlemleri

Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Ortak Sınavları´nda özelliklerine uygun hizmet alabilmeleri için, Mebbis Ram Modülü sınav tedbir ekranına 10 Şubat 2016-11 Mart 2016 tarihleri arasında giriş yapılacaktır.

12.02.2016 1024

Girişler bağlı bulunulan Rehberlik Araştırma Merkezleri´nce yapılacaktır. Bu nedenle okullarımızın, ilgili tarihlerde özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerini yönlendirmeleri gerekmektedir.

Birinci dönem sınavlarında sınav tedbiri kararı alınan özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için ikinci dönem sınavlarında tekrar yönlendirme yapılmayacaktır. Birinci dönem alınan karar aynen geçerli olacaktır.

Öğrenciler veli/vasileri ile birlikte Rehberlik araştırma Merkezleri´ne müracaat edecektir. Müracaat esnasında

1. Engelli Sağlık Kurulu Raporu
  2. Engelli Kimlik Kartı
  3. Engel Bilgisinin İşlendiği Nüfus Cüzdanı
  4. Halen devam eden İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu´nca alınan yerleştirme kararı(kaynaştırma kararı, özel eğitim sınıfı yerleştirme kararı veya özel eğitim okulu yerleştirme kararı)

Süreğen hastalığı olanlar ise sağlık raporu belgelerinden herhangi birinin aslı veya onaylanmış örneği ile gelmeleri gerekmektedir.

ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ´NÜN İLGİLİ YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ.